Vinterträdgård

Ett vackert utformat och modernt uterum eller ett mer traditionell orangeri kan skapa en underbar förlängning av vilket hem som helst. För att ge ytterligare boyta under hela året, är Reynaers vinterträdgårdar och orangerier utformad för att vara varmt på vintern och svalt på sommaren.

Reynaers vinterträdgårdslösningar kan matcha utformningen av ditt hus och finns i många olika stilar, allt från modern stil med funktionell design till en autentisk stämning i en viktoriansk vinterträdgård. Dessa lösningar, kombinerat med Reynaers fönster, dörrar och skjutdörrar och/eller vikdörrar, ger ett högkvalitativt komplement till ditt hus. Dessutom har aluminium utmärkta egenskaper som lågt underhåll, hållbarhet och ett brett utbud av färger och utföranden, som uppfyller många krav för en ideal förlängning av ditt hem.

Vinterträdgårdssystemen kan också användas för terrasser, som ger skydd mot regn och vind och ökar behagligheten och utomhuskänslan.

Designvarianter

Du kan välja från ett utbud av profilstilar som svarar för nästan varje designbehov. Den grundläggande funktionella stilen är sober och elegant. Orangerivarianten ger en genuin atmosfär i en viktoriansk vinterträdgård. Den romantiska renässansvarianten är den idealiska lösningen för renovering i en traditionellt arkitektonisk stil.

Taket

Naturligtvis är övergången från vinterträdgård till tak inte glömd. Våra nya kantprofiler tillför en perfekt finish. De är tillverkade av hållbara material, kräver lite underhåll och kommer i många olika färger.

Thermo Roof® 200

Njut av solen

Thermo Roof® 200 är ett värmeisolerat vinterträdgårdssystem som erbjuder ett brett sortiment av takkonfigurationer. Beroende på utformningen av uterummet kan takstrukturen även optimeras för att passa dina behov.

Systemet kan integreras med takventiler för ventilation, vilket kan vara elektriskt drivna, om så önskas. För att uppfylla termiska krav, gör den unika inglasningen systemet perfekt för treglasfönster. TR 200 har medföljande takbjälkar, vilket inte bara kan bära vikten av treglasfönster utan tåler även tyngden av snölast. Värmeisoleringen i denna taklösning, kombinerat med en enkel integrering av fönster, dörrar och/eller skjutdörrar och vikdörrar, gör TR 200 till en idealisk förlängning av ditt hus.

Concept Roof® 120

Concept Roof® 120 är ett mycket isolerat taksystem som erbjuder många olika stilar och konfigurationer för takkonstruktioner för att kunna matcha ditt uterum eller orangeri. Genom att välja en av våra designprofiler Funktionell, Orangerie eller Renässans, ger detta exklusiva glastak bättre atmosfär i ditt uterum. Även integrerad belysning är möjligt för att uppnå en fullständig estetisk lösning. CR 120 uppfyller höga krav på värmeisolering och det kan smidigt kombineras med lösningar för fönster, dörrar, skjutdörrar och vikdörrar. Dessutom är detta system utformat för att möjliggöra komplexa konstruktioner och takfönster för utbyggnader och/eller fristående konstruktioner. Integrationen takventiler är också möjligt och kan manövreras elektriskt, om så önskas.

Luft infiltrering: A1 (EN 1026, EN 12207)
Vindmotstånd: C2 (EN 12211, EN 12210)

Funktionell

Orangeri

Renässans