Att tänka på inför ett fönsterbyte

Ett fönsterbyte är en stor investering och de nya fönstren skall hålla länge. Därför är det viktigt att de fönster som väljs är av bra kvalitet samt passar fastigheten. Arkitektur, funktion och energibesparing är bara några viktiga aspekter att tänka på.

Bra pris

Jämför gärna pris mot kvalitet på våra fönster gentemot konkurrenternas. Vi är svensk distributör för en av Europas största tillverkare av pvc fönster.

Underhållsfria

Vill du slippa krångel framöver? Med underhållsfria fönster slipper du tänka på slitage och underhåll som skrapning och målning i många år framöver.

Vad betyder u-värde?

I normala fall brukar man räkna med att ca 35% av värmen i ett hus läcker ut genom fönstret. Att nya fönster med modern teknik har en stor energibesparande effekt är enkelt att räkna ut, men det finns olika grader av energieffektivitet. Väsentligt för hur energieffektivt ett fönster är beror på exempelvis fönstermodell och typ av glas (ett, två eller tre) och eventuella gasfyllningar mellan glasen.

Det vanligaste måttet för att utläsa energieffektiviteten hos fönster, dörrar eller takfönster är såkallat u-värde också kallat u-faktor. En tumregel är, ju lägre u-värde desto mer energieffektivt. Ett lågt u-värde betyder högre motstånd mot värmeöverföring eller större isolationsförmåga för materialet eller komponenten.